Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Carpaccio van rode biet met spekjesdressing

Carpaccio van rode biet met spekjesdressing

Ingrediënten

  • ½ zakje PLUS Fairtrade haricots verts (à 150 g)
  • 125 g spek- reepjes
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 bakje tuinkers (à 20 g)
Carpaccio van rode biet met spekjesdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg de haricots verts toe en kook ze in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snijd ze in dunne ringetjes
  2. Bak de spekjes in een droge pan krokant op matig vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak ze een paar minuten mee in het spekvet. Haal de pan van het vuur en roer de azijn en olijfolie erdoor. Doe over in een kom en breng de dressing op smaak met peper en zout
  3. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes (gebruik hiervoor een mandoline of kaasschaaf). Verdeel de plakjes als een ‘carpaccio’ over de borden. Bestrooi met de ringetjes haricots verts en lepel de spekjesdressing erover. Garneer met de tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 340
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 8 g
  • Vet 30 g