
Carpacciobonbon van zalm met avocado
Voorgerecht
4 pers.
ca. 10 min
Italiaans
Ingrediënten
2 stuks Feestelijk PLUS Gerookte zalmcarpaccio met saus en kaas
1 stuk PLUS Avocado eetrijp
1 stuk Sjalotje
2 theelepels PLUS Kappertjes
25 gram PLUS Luxe sla krulslamelange
2 stuks Takjes dille
Bereidingswijze
1. Bekleed 4 kleine koffiekopjes met vershoudfolie. Verdeel er de zalmcarpaccio over, laat de carpaccio over de rand hangen.
2. Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in kleine blokjes van 3-4 mm. Snipper het sjalotje fijn. Hak de kappertjes grof.
3. Meng de avocado, sjalot en kappertjes met de saus. Breng op smaak met peper. Vul de kopjes ermee en vouw overhangende zalm terug.
4. Strooi de sla op 4 borden. Keer de kopjes op de sla. Verwijder de kopjes en de vershoudfolie. Garneer de carpaccio met plukjes dille en de kaas.
Variatietip
Vervang de avocado door mango voor een friszoete carpaccio.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
179 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
2 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
16.70 gram
Meer recepten in de categorie