
Carpacciorollade met paddenstoelenroomsaus en boontjes met spek
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 75 min
65.18 voor 4 pers.
Ingrediënten
85 gram Roomboter
1 stuk Carpacciorollade
300 gram Haricots verts
125 gram Ontbijtspek
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
3 takjes Tijm
400 gram Paddenstoelen
50 ml Droge witte wijn
250 ml Kookroom
1 bosje Peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met 50 gram van de roomboter. Besprenkel de carpacciorollade aan alle kanten met peper en zout. Braad aan alle kanten goudbruin aan. Leg de rollade in een ovenschaal en rooster ongeveer 50 minuten in de oven.
2. Haal de uiteindes van de haricots verts. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de haricots verts gedurende 5 minuten. Doe in een vergiet, spoel koud onder de kraan en laat uitlekken. Leg een plakje ontbijtspek voor je uit op een plank en leg aan het begin een paar haricots verts. Rol op tot een pakketje en ga zo door met de rest van de boontjes en spek. Leg in een ovenschaal en rooster de laatste 10 minuten mee onder in de oven.
3. Snipper de ui en plet de tenen knoflook. Verwarm de resterende roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter is gesmolten de ui, knoflook en tijm toe. Fruit gedurende vijf minuten. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd of scheur grotere exemplaren in kleinere stukken.
4. Voeg de paddenstoelen toe aan het uimengsel en bak nog 5-10 minuten mee, tot ze mooi bruin en gaar zijn, maar niet te gaar. Breng op smaak met peper en zout, en blus af met de witte wijn. Laat de alcohol in een paar minuten verdampen, draai het vuur laag en voeg de kookroom toe. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
5. Haal de carpacciorollade uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat zo 5-10 minuten rusten. Zet de oven uit en houd de haricots verts warm in de oven. Hak de peterselie grof. Serveer de rollade met de paddenstoelenroomsaus, peterselie en de haricots verts.
Meer recepten in de categorie