
Carpacciosalade met aardbeien
6 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
20 g amandelschaafsel (Dr. Oetker)
200 g groene aspergetips
1 zakje luxe sla rucolamelange (75 g)
4 schalen carpaccio Blonde d'Aquitaine (à 124 g, PLUS FeestMoment)
250 g aardbeien
2 el balsamico-azijn
4 el olijfolie extra vierge
Benodigdheden: glazen schaal
Bereidingswijze
1 Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de aspergetips 2 minuten in kokend water en spoel onder koud stromend water af.
2 Verdeel de sla en de aspergetips over een schaal en verdeel de carpaccio erover. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien in de lengte in vieren. Verdeel ze over de schaal. Besprenkel met de azijn en olijfolie en bestrooi met het amandelschaafsel, de pijnboompitten en Parmezaanse kaas van de carpaccio (de pesto gebruik je niet) en met versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
223 kcal
Vetten
92 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
17 gram