
Cevapcici
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
750 gram half-om-half gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels paprikapoeder
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 theelepels munt (fijngehakt)
1 ei (losgeklopt)
1 beschuit (verkruimeld)
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
1. Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt.
2. Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van circa 8 cm lang en 2 cm dik. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of grill de cevapcici in circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie