
Ceviche van kabeljauw met sinaasappel
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
400 gram kabeljauwfilets (vers)
200 milliliter limoenen
0.5 rode pepers (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 bloedsinaasappel
100 gram granaatappelpitjes
1 lente-/bosui (in dunne ringetjes)
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Spoel de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in heel dunne plakjes en leg de plakjes in een ondiepe schaal.
2. Klop het limoensap los met de peper en knoflook en giet dit mengsel gelijkmatig over de vis. Laat de vis circa 6 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
3. Snijd de schil van de sinaasappel rondom dik af tot het vruchtvlees zichtbaar is. Snijd de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op.
4. Verdeel de vis over 4 borden en leg er een paar partjes sinaasappel op. Bestrooi met de granaatappelpitjes en bosui.
5. Bedruppel de ceviche met het opgevangen sinaasappelsap en de olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
160 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie