
Ceviche van kabeljauw
4 pers.
ca. 60 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 cm verse gember
1 rode peper
3 limoenen
1 sinaasappel
1 kleine rode ui
1 tray kabeljauwfilet (260 g)
1 grote zoete aardappel (250 g)
1 el crème fraîche
½ bakje verse koriander
50 g granaatappelpitjes
pureestamper
Bereidingswijze
Rasp de gember op een fijne rasp. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Meng de gember met de peper, het citrussap, de ui en een ½ theelepel zout tot een dressing.
Snijd de kabeljauwfilet in plakjes van 5 mm dik en doe ze met de dressing in een diep bord. Laat 30 min. afgedekt marineren.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Kook ze in ca. 10 min. zacht en gaar. Giet af, stamp met de crème fraîche tot een puree en laat afkoelen. Verdeel over 4 borden in een mooie swirl.
Hak de koriander grof. Verdeel de ceviche over de borden en bestrooi de koriander en granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
184 kcal
Vetten
2 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
14 gram