Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Ceviche van kabeljauw

Ceviche van kabeljauw

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 3 limoenen
  • 1 sinaasappel
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tray kabeljauwfilet (260 g)
  • 1 grote zoete aardappel (250 g)
  • 1 el crème fraîche
  • ½ bakje verse koriander
  • 50 g granaatappelpitjes
  • pureestamper
Ceviche van kabeljauw product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de gember op een fijne rasp. Verwijder de steelaanzet van de rode peper en rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Pers de limoenen en sinaasappel uit. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Meng de gember met de peper, het citrussap, de ui en een ½ theelepel zout tot een dressing.
  2. Snijd de kabeljauwfilet in plakjes van 5 mm dik en doe ze met de dressing in een diep bord. Laat 30 min. afgedekt marineren.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Kook ze in ca. 10 min. zacht en gaar. Giet af, stamp met de crème fraîche tot een puree en laat afkoelen. Verdeel over 4 borden in een mooie swirl.
  4. Hak de koriander grof. Verdeel de ceviche over de borden en bestrooi de koriander en granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 184
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 2 g