

Champignon stoof met spitskool stamppot
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
9.08 voor 4 pers.
Ingrediënten
30 gram Roomboter
800 gram Champignons
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
30 gram Bloem
2 eetlepel Tomatenpuree
1 stuk Bouillon
800 gram Aardappelen
1 stuk Spitskool
75 gram Geraspte kaas
200 ml Melk
Bereidingswijze
1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Halveer de champignons en snipper de ui, bak dit aan tot de champignons bruin zijn maar nog niet hun vocht beginnen te verliezen.
2. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 5 minuten mee. Blus het geheel af met het bouillonblokje en 500 ml water, roer goed door, en laat pruttelen totdat de saus de gewenste dikte heeft.
3. Schil intussen de aardappelen en halveer. Snij de spitskool in kleine reepjes. Kook beide in ruim water tot gaar alles gaar is, zo’n 10 minuten.
4. Giet af en stamp tot een puree. Voeg de geraspte kaas en de melk toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer de spitskool stamppot met de champignon stoof.
Meer recepten in de categorie