Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignonmousse

Champignonmousse

Ingrediënten

  • 250 gr kastanjechampignons
  • bakolijfolie
  • zout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 flinke el roomkaas
  • 1 tl grove mosterd
  • ½ tl honing
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl grof gehakte bieslook + extra voor garnering
  • zwarte peper
  • Fleur de Sel of zeezout
  • Voor erbij: rustiek stokbrood of snackcups
  • Benodigdheden: maatbeker of hoge kom, staafmixer
Champignonmousse product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en hak ze grof.
  2. Verhit een koekenpan en schenk er een scheutje bakolijfolie in. Bak de kastanjechampignons op hoog vuur met een snufje zout tot ze vocht gaan loslaten en bruinen. Voeg op het laatst de knoflook toen en bak kort mee. Schep over in een maatbeker en laat iets afkoelen. Houd een paar champignons achter voor de garnering.
  3. Voeg de roomkaas, mosterd, honing, gerookt paprikapoeder en grof gehakte bieslook toe aan de champignons en pureer het geheel fijn tot een lichtbruine mousse. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en Fleur de Sel.
  4. Schep de mousse over in een leuk bakje en garneer met de bewaarde champignons (hak die eventueel wat fijner) en wat fijngehakte bieslook.
  5. Serveer de champignonmousse met sneetjes stokbrood of snackcups.