Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignons en aardappel met biefreepjes

Champignons en aardappel met biefreepjes

Champignons en aardappel met biefreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 zakken aardappelblokjes (à 450 g)
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 500 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 300 g haricots verts (fairtrade)
  • 30 g kruidenboter
  • 250 g biefstukreepjes (Blonde d’Aquitaine, Beter Leven 2 sterren)
Bereiden
Verhit 2 el olie in een ruime (hapjes) pan en bak de aardappelblokjes in 10-12 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de bosui mee.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin. Door het vuur vrij hoog te zetten, verdampt het vocht en stoven de champignons niet. Breng een pan water aan de kook en doe de haricots verts er 5 min. in. Schep de kruidenboter door de champignons en schep ze op een bord.
3 Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olie en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 3 min. Voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Voeg de cham pignons al roerend toe. Meng de haricots verts met de aardappelblokjes en verdeel alles over de 4 borden.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
50 g
vet
23 g
Kcal
525