Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignons en aardappel met biefreepjes

Champignons en aardappel met biefreepjes

Ingrediënten

  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 zakken aardappelblokjes (à 450 g)
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 500 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 300 g haricots verts (fairtrade)
  • 30 g kruidenboter
  • 250 g biefstukreepjes (Blonde d’Aquitaine, Beter Leven 2 sterren)
Champignons en aardappel met biefreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olie in een ruime (hapjes) pan en bak de aardappelblokjes in 10-12 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de bosui mee.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin. Door het vuur vrij hoog te zetten, verdampt het vocht en stoven de champignons niet. Breng een pan water aan de kook en doe de haricots verts er 5 min. in. Schep de kruidenboter door de champignons en schep ze op een bord.
  3. 3 Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olie en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 3 min. Voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Voeg de cham pignons al roerend toe. Meng de haricots verts met de aardappelblokjes en verdeel alles over de 4 borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 23 g