
Champignons en aardappel met biefreepjes
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
4 el zonnebloemolie
2 zakken aardappelblokjes (à 450 g)
4 bosuitjes, in dunne ringetjes
500 g kastanjechampignons, in kwarten
300 g haricots verts (fairtrade)
30 g kruidenboter
250 g biefstukreepjes (Blonde d’Aquitaine, Beter Leven 2 sterren)
Bereidingswijze
Verhit 2 el olie in een ruime (hapjes) pan en bak de aardappelblokjes in 10-12 min. goudbruin en gaar. Bak de laatste 3 min. de bosui mee.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de champignons op middelhoog vuur in 7 min. goudbruin. Door het vuur vrij hoog te zetten, verdampt het vocht en stoven de champignons niet. Breng een pan water aan de kook en doe de haricots verts er 5 min. in. Schep de kruidenboter door de champignons en schep ze op een bord.
3 Verhit in dezelfde koekenpan 1 el olie en bak de biefstukreepjes op hoog vuur 3 min. Voeg peper en eventueel zout toe en schep om. Voeg de cham pignons al roerend toe. Meng de haricots verts met de aardappelblokjes en verdeel alles over de 4 borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
25 gram