Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Champignonsoep met kokosmelk

Champignonsoep met kokosmelk

Ingrediënten

  • 200 gram champignons
  • 1 stuk rode peper
  • 4 stengels bosuien
  • 1 bosje koriander
  • 2 stuks limoenen
  • 1 liter champignonsoep
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gram andijvie
  • 1 eetlepel sesamolie
Champignonsoep met kokosmelk product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne schuine ringen. Hak de koriander grof en pers de limoenen uit.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak de champignons 3 minuten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de soep, kokosmelk en rode peper toe en breng aan de kook.
  3. 3. Zet het vuur uit en voeg de andijvie, sesamolie en limoensap toe.
  4. 4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander en bosui
  5. TIP: Lekker met rijstnoedels of basmatirijst voor meer vulling.

    Voedingswaarde

  • Kcal 389
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 20
  • Vezels 5