
Champignonsoep met kokosmelk
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram champignons
1 stuk rode peper
4 stengels bosuien
1 bosje koriander
2 stuks limoenen
1 liter champignonsoep
400 ml kokosmelk
150 gram andijvie
1 eetlepel sesamolie
Bereidingswijze
1. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bosui in fijne schuine ringen. Hak de koriander grof en pers de limoenen uit.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bak de champignons 3 minuten totdat ze goudbruin zijn. Voeg de soep, kokosmelk en rode peper toe en breng aan de kook.
3. Zet het vuur uit en voeg de andijvie, sesamolie en limoensap toe.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander en bosui
TIP: Lekker met rijstnoedels of basmatirijst voor meer vulling.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1708 Kj
Calorieën
389 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie