
Cheeseburger met frietjes en salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks hamburgers
200 gram ijsbergsla
150 gram uien
4 stuks hamburgerbroodjes
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels mayonaise
4 plakken cheddarkaas
500 gram tomaten
8 stuks augurken
4 stuks zoete aardappelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappel en snijd in repen. Snijd de augurk in plakken, de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.
3. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en bak in de oven in 30 minuten gaar en knapperig.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui 10 minuten. Voeg de burgers toe en bak in 6 minuten aan beide kanten gaar. Leg de laatste 2 minuten een plakje cheddar op de burger.
5. Snijd de hamburgerbroodjes open, bestrijk de onderkant met ketchup en de bovenkant met mayonaise. Beleg elk broodje met wat ijsbergsla, 2 plakken tomaat, een cheeseburger, 2 plakken augurk en een flinke eetlepel gebakken ui. Leg tot slot het kapje op de burger.
6. Meng de resterende tomaten met de ijsbergsla en de augurken tot een salade en breng op smaak met wat olijfolie en peper.
7. Verdeel de cheeseburgers over de borden en serveer met de zoete aardappel friet en salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2774 Kj
Calorieën
662 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
33 gram