Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cheeseburger met frietjes en salade

Cheeseburger met frietjes en salade

Ingrediënten

  • 4 stuks hamburgers
  • 200 gram ijsbergsla
  • 150 gram uien
  • 4 stuks hamburgerbroodjes
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 500 gram tomaten
  • 8 stuks augurken
  • 4 stuks zoete aardappelen
Cheeseburger met frietjes en salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Was de zoete aardappel en snijd in repen. Snijd de augurk in plakken, de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in parten.
  3. 3. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en bak in de oven in 30 minuten gaar en knapperig.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui 10 minuten. Voeg de burgers toe en bak in 6 minuten aan beide kanten gaar. Leg de laatste 2 minuten een plakje cheddar op de burger.
  5. 5. Snijd de hamburgerbroodjes open, bestrijk de onderkant met ketchup en de bovenkant met mayonaise. Beleg elk broodje met wat ijsbergsla, 2 plakken tomaat, een cheeseburger, 2 plakken augurk en een flinke eetlepel gebakken ui. Leg tot slot het kapje op de burger.
  6. 6. Meng de resterende tomaten met de ijsbergsla en de augurken tot een salade en breng op smaak met wat olijfolie en peper.
  7. 7. Verdeel de cheeseburgers over de borden en serveer met de zoete aardappel friet en salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 662
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 6