

Cheeseburgers met gebakken uienringen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
17.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Uien
2 eetlepel Olijfolie
3 stuks Augurken
5 eetlepel Mayonaise
3 eetlepel Ketchup
1 theelepel Mosterd
500 gram Gehakt
4 Plakjes Cheddar
4 stuks Hamburgerbroodjes
2 eetlepel Roomboter
4 Blaadjes Kropsla
Bereidingswijze
1. Snij de uien in plakken, je wilt 4 dikke plakken van ongeveer een cm dik hebben voor dit recept. Verhit de olie in een koekenpan. Breng de ui op smaak met zout en bak aan beide kanten aan tot de ui goudbruin is en begint te karamelliseren.
2. Snijd intussen voor de saus de augurk in kleine blokjes. Meng dit met de mayonaise, ketchup en de mosterd en zet opzij.
3. Snijd de hamburgerbroodjes open en smeer in met boter. Bak kort de opengesneden kant tot dit goudbruin is en zet opzij.
4. Maak 4 bollen van het gehakt en druk tussen 2 velletjes bakpapier plat. Breng op smaak met peper en zout en bak op hoog vuur aan beide kanten aan. Leg op het laatst de cheddar op de burgers zodat dit kan mee smelten.
5. Verdeel wat saus over de onderkant van het burgerbroodje, dan een blaadje sla, de burger met cheddar en dan een plak ui. Verdeel nog wat saus hier overheen en plaats dam de bovenkant van het broodje. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie