
Cheeseburgers met groene groenten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks hamburgers
4 stuks bruine bollen
4 plakken oude kaas
400 gram ovenfrietjes
200 gram bimi
4 stuks augurken
1 stuk rode ui
400 gram snijbonen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in dikke ringen. Snijd de augurk in plakken. Verwijder de uiteindes van de bimi en de snijbonen.
3. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
4. Verhit een grillpan, bestrijk de groente met olijfolie en grill 2 minuten aan beide kanten. Doe de groente bij elkaar in een kom en breng op smaak met zwarte peper.
5. Verhit opnieuw een grillpan, bestrijk de burgers met olijfolie en grill 4 minuten aan beide kanten. Leg de laatste 3 minuten een plak kaas op elke burger.
6. Snijd de bolletjes open, leg de cheeseburger erop, volg met de uienringen, de augurken en sluit af met het kapje.
7. Verdeel de cheeseburgers over de borden, serveer met de friet en de gegrilde groente.
Tip: De burgers zijn extra lekker met ketchup en mosterd!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3387 Kj
Calorieën
805 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
42 gram