
Cheesecake met witte chocolade en frambozen
Nagerecht
6 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
125 gram bastognekoeken (verkruimeld)
25 gram hazelnoten (fijngehakt)
60 gram boter (gesmolten)
600 gram witte chocolade (in stukken)
250 milliliter slagroom
250 gram kwark
250 gram mascarpone
100 gram witte basterdsuiker
200 gram frambozen
0 poedersuiker
Bereidingswijze
1. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vastgezet wordt met keukentouw.
2. Meng koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dit mengsel uit over de bodem van de springvorm. Zet dit in de koelkast (kan een dag van tevoren).
3. Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron 3 minuten op 450 Watt. Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart.
4. Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
5. Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1195 kcal
Vetten
83 gram
Waarvan verzadigd vet
49 gram
Koolhydraten
94 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie