Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chiapuddinkjes met appel en peer

Chiapuddinkjes met appel en peer

Ingrediënten

  • 6 eetlepel Chiazaad
  • 300 ml Halfvolle melk
  • 2 stuks Jonagold appels
  • 1 stuk Conference peren
  • 1 Mespunt Kaneel
  • 50 gram Pecannoten
  • 2 eetlepel Bloemenhoning
  • 6 eetlepel Magere kwark
Chiapuddinkjes met appel en peer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Meng de chiazaadjes met de melk. Roer goed met een lepeltje en zet apart. Laat ten minste 30 minuten opstijven. Roer af en toe om klontjes te voorkomen.
  2. 2. Schil de appels en peer. Snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan op laag vuur met een klontje boter. Bak hierin de blokjes appel en peer samen met de kaneel gedurende 10 minuten. Hak ondertussen de pecannoten grof en voeg samen met de honing toe. Bak nog een paar minuten en laat een paar minuten afkoelen.
  3. 3. Roer de chiapudding los en meng met de kwark. Verdeel over vier bakjes of glaasjes en top met het fruit-notenmengsel. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 238
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 8