

Chiapuddinkjes met appel en peer
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Gezond
3.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 eetlepel Chiazaad
300 ml Halfvolle melk
2 stuks Jonagold appels
1 stuk Conference peren
1 Mespunt Kaneel
50 gram Pecannoten
2 eetlepel Bloemenhoning
6 eetlepel Magere kwark
Bereidingswijze
1. Meng de chiazaadjes met de melk. Roer goed met een lepeltje en zet apart. Laat ten minste 30 minuten opstijven. Roer af en toe om klontjes te voorkomen.
2. Schil de appels en peer. Snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan op laag vuur met een klontje boter. Bak hierin de blokjes appel en peer samen met de kaneel gedurende 10 minuten. Hak ondertussen de pecannoten grof en voeg samen met de honing toe. Bak nog een paar minuten en laat een paar minuten afkoelen.
3. Roer de chiapudding los en meng met de kwark. Verdeel over vier bakjes of glaasjes en top met het fruit-notenmengsel. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie