Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chicken Parmesan met gepofte paprika en polenta

Chicken Parmesan met gepofte paprika en polenta

Ingrediënten

  • 200 gram polenta
  • 400 ml volle melk
  • 1 bouillon blokje kip
  • 2 kipfilets
  • 1 stuk Parmezaanse kaas
  • 4 tenen knoflook
  • 4 paprika's (2 geel en 2 rood)
  • 1 rode ui
  • 1 bosje verse Italiaanse kruidenmix
  • olijfolie
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels glutenvrije bloem
  • Peper en zout
  • 3 theelepels paprikapoeder pikant (of gewoon)
  • 1 bosje bieslook
  • 1 pakje roomboter ongezouten
Chicken Parmesan met gepofte paprika en polenta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika's, de rode ui en knoflook grof. 
  2. Meng met peper en zout, een paar takjes kruiden en een scheut olijfolie in een ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven van 220 graden, ongeveer 15 minuten.
  3. Snijd de kipfilet over de lengte in mooie, platte stukken.
  4. Sla ze eventueel platter tussen 2 stukken plastic.
  5. Bloem de kipfilet met bloem en paprikapoeder.
  6. Haal ze door het eiwit en vervolgens door de geraspte Parmezaan.
  7. Druk ze een beetje aan.
  8. Bak ze in een hete koekenpan met een scheutje olie en een beetje boter aan beide kanten tot ze goed bruin en gaar zijn.
  9. Zet ondertussen een pan water op het vuur met 400 ml water, 400 ml melk en het bouillonblokje.
  10. Breng aan de kook en voeg de polenta toe (de kook- tijden variëren per polentasoort. Meestal 3/5 min, kijk even goed op de verpakking).
  11. Na het koken wat klontjes roomboter en Parmezaan door de polenta roeren.
  12. Schep wat polenta op een bord doe daar een flinke schep paprika bovenop, en vervolgens 2 kipstukken.
  13. Serveer met verse bieslook.