
Chicken Parmesan met gepofte paprika en polenta
4 pers.
ca. 40 min
Italiaans
Ingrediënten
200 gram polenta
400 ml volle melk
1 bouillon blokje kip
2 kipfilets
1 stuk Parmezaanse kaas
4 tenen knoflook
4 paprika's (2 geel en 2 rood)
1 rode ui
1 bosje verse Italiaanse kruidenmix
olijfolie
3 eieren
5 eetlepels glutenvrije bloem
Peper en zout
3 theelepels paprikapoeder pikant (of gewoon)
1 bosje bieslook
1 pakje roomboter ongezouten
Bereidingswijze
Snijd de paprika's, de rode ui en knoflook grof.
Meng met peper en zout, een paar takjes kruiden en een scheut olijfolie in een ovenschaal en plaats in een voorverwarmde oven van 220 graden, ongeveer 15 minuten.
Snijd de kipfilet over de lengte in mooie, platte stukken.
Sla ze eventueel platter tussen 2 stukken plastic.
Bloem de kipfilet met bloem en paprikapoeder.
Haal ze door het eiwit en vervolgens door de geraspte Parmezaan.
Druk ze een beetje aan.
Bak ze in een hete koekenpan met een scheutje olie en een beetje boter aan beide kanten tot ze goed bruin en gaar zijn.
Zet ondertussen een pan water op het vuur met 400 ml water, 400 ml melk en het bouillonblokje.
Breng aan de kook en voeg de polenta toe (de kook- tijden variëren per polentasoort. Meestal 3/5 min, kijk even goed op de verpakking).
Na het koken wat klontjes roomboter en Parmezaan door de polenta roeren.
Schep wat polenta op een bord doe daar een flinke schep paprika bovenop, en vervolgens 2 kipstukken.
Serveer met verse bieslook.