
Chickenburger met parmacrisp
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
600 gram kipfilet (in kleine blokjes)
1 eetlepel kipkruiden
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
1 stengel bleekselderij (geschild, in kleine blokjes)
1 eetlepel olijfolie
4 plakken parmaham
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
2 takjes verse dragon (fijngehakt, alleen de blaadjes)
1 theelepel witte balsamicoazijn
1 grannysmithappel
0.5 winterwortels (geschild)
1 eetlepel olijfolie
0.5 citroenen (sap)
4 bruine bollen
1 handje veldsla (gedroogd, gewassen)
Bereidingswijze
1. Maal de kipfilet, kipkruiden, bosuitjes, bleekselderij, zout en peper in een keukenmachine tot een fijn gehakt.
2. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
3. Klop intussen de ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak met peper.
4. Rasp de appel en wortel grof en schep door elkaar. Breng op smaak met 1 eetlepel olijfolie, het citroensap, zout en peper.
5. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6. Bak de burgers in het bakvet of bestrijk ze met wat bakvet en gril op de barbecue. Gril om en om in circa 4 minuten per kant gaar.
7. Snijd de broodjes open en beleg met sla en een schep wortelsalade. Verdeel hierover een hamburger, schep saus en een stuk parmacrisp. Dek af met het broodkapje, steek er een prikker in en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie