
Chili met bonen en gehakt
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
2 el PLUS Zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
300 g Boerentrots van PLUS mager rundergehakt
1 rode paprika, in blokjes
1 tl gemalen komijn
2 blikken PLUS Gepelde tomaten (à 400 g)
1 blik BIO+ gemengde bonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
5 PLUS Volkoren maaltijdpita’s
4 el Griekse yoghurt
2 takjes krulpeterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de komijn erdoor.
Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Druk de tomaten stuk en verwarm de tomatensaus 6 min. zachtjes. Voeg de bonen toe en verwarm de chili nog 5 min.
Verwarm intussen de maaltijdpita’s. Scheur ze in stukken en houd het brood warm onder een schone doek.
Breng de chili op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Schep de yoghurt erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met het maaltijdpita's.
Variatietip
Bestrooi de chili met 2 el geroosterd amandelschaafsel. Noten zijn rijk aan plantaardige eiwitten. 100% vega? Voeg i.p.v. het gehakt een extra blik bonen toe.\n
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
552 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
2 gram