
Chili sin carne bowl met guacamole
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram zilvervliesrijst
1 stuk rode ui
3 teentjes knoflook
2 stuks avocado's
2 stuks limoenen
2 zakken roerbakgroente
150 gram maïskorrels
1100 gram Hak schotel
1 bosje koriander
Bereidingswijze
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de avocado in blokjes. Meng samen met het sap van 1 limoen en prak tot een gladde guacamole.
3. Roerbak de roerbakgroenten gaar, voeg de zakjes Chili sin carne schotel toe en de mais. Blijf het mengsel doorscheppen tot het warm genoeg is.
4. Schep de rijst in een bowl met daarop de chili sin carne. Voeg ook een flinke schep guacamole toe. Garneer met verse koriander en een partje limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3279 Kj
Calorieën
781 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
129 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
21 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie