1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chili sin carne met pure chocolade

Chili sin carne met pure chocolade

Chili sin carne met pure chocolade product foto
  • Ingredienten:

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram kidneybonen blik
  • 200 gram maïs blik
  • 200 gram linzen uit blik
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 50 gram Bio+ Chocolade Puur 72%
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • ½ bosje koriander
  • 200 gram Bio+ Pandan rijst
  • 125 ml zure room
  • 1 limoen in partjes
Bereiden
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui.
Snijd ondertussen de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter en de peper in ringen.
Voeg samen met het chilipoeder, kaneel en komijn toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 5 minuten mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan.
Bak nog 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg nu de kidneybonen, maïs, linzen en tomatenblokjes toe.
Laat een halfuur sudderen op laag tot middelhoog vuur.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Hak de chocolade fijn en voeg samen met de azijn toe aan de chili.
Laat een paar minuten pruttelen, proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
Is de chili iets te zuur?
Voeg dan een klein schepje suiker toe.
Serveer de chili sin carne met de rijst, korianderblaadjes, zure room en limoen.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie