
Chili sin carne met zoete aardappel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
46.81 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
1 bosje Koriander
400 gram Vegetarisch gehakt
500 gram Zoete aardappel
550 gram Chili sin carne
400 gram Tomatenblokjes
1 stuk Limoen
2 stuks Bosui
75 gram Nacho chips
100 gram Jong belegen
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en snijd de koriandersteeltjes los van de blaadjes. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui met de koriandersteeltjes gedurende 5 minuten. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak nog 5-10 minuten, tot het gehakt goudbruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout.
2. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd in dobbelsteentjes. Voeg samen met de chili sin carne en tomatenblokjes toe aan het gehaktmengsel. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en laat 15-20 minuten pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.
3. Hak ondertussen de korianderblaadjes grof, snijd de limoen in partjes en de bosui in ringetjes. Verkruimel de nacho chips grof en rasp de kaas. Schep de chili sin carne in 4 kommen en garneer met de koriander, limoen, bosui, nacho chips, geraspte kaas en zure room.
Meer recepten in de categorie