
Chili sin carne
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode paprika
700 gram tomatensoep pakket
2 stuks avocado's
1 stuk limoen
360 gram bruine bonen
350 gram vegetarisch gehakt
42 gram kruidenmix chili con carne
100 gram feta
Bereidingswijze
1. Snijd de paprika's en de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de avocado in plakjes en de limoen in partjes.
2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan. Bak de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de tomaten, paprika en wortel toe. Bak ongeveer 5 minuten.
3. Doe de bonen in een vergiet en spoel ze onder koud water. Voeg deze samen met het vega gehakt, Honig basis voor chili con carne en 200 ml water toe. Meng door elkaar en laat 2 minuten koken.
4. Verdeel de chili over 4 borden. Verkruimel de feta erboven en serveer samen met de avocado en partjes limoen.
Tip: Garneer met verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2357 Kj
Calorieën
754 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
28 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie