
Chili sin carne schotel met krokante tortillachips
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
46.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
525 gram Vegetarisch gehakt
1 theelepel Picadillo kruiden
1100 gram Chili kidneybonen
400 gram Tomatenblokjes
1 eetlepel Gemalen koffie
300 gram Basmatirijst
1 bosje Koriander
1 stuk Citroen
1 stuk Avocado
125 gram Zure room
75 gram Tortilla chips
Bereidingswijze
1. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin het vegetarisch gehakt met de picadillokruiden. Voeg na 5 minuten de chili kidneybonen, tomatenblokjes en koffie toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 30 minuten pruttelen.
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Hak de koriander grof, snijd de citroen in partjes en de avocado in plakjes. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen en top met de chili sin carne. Garneer met de zure room, avocado, koriander en tortillachips. Serveer de citroen ernaast.
Meer recepten in de categorie