
Chinese eiermie met knapperige ham en citroengras
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Chinees
Ingrediënten
2 eetlepels olie
250 gram gekookte beenham (in dunne reepjes)
1 ui (gesnipperd)
1 theelepel citroengras
1 eetlepel limoenrasp
1 eetlepel limoensap
100 milliliter kokosmelk
250 gram Chinese eiermie
20 gram ongezouten pinda's (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de gekookte beenham op middelhoge stand krokant. Neem ze uit de pan en houd apart.
2. Fruit in het bakvet de ui en citroengras een paar minuten op een lage stand.
3. Voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Laat even aan de kook komen.
4. Kook intussen de Chinese eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
5. Schep de mie en ham door de saus en serveer direct. Bestrooi met 20 gram grof gehakte ongezouten pinda's en garneer eventueel met wat reepjes limoenschil.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie