
Chinese sla wraps met gehakt
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
500 gram Blonde d'Aquitaine mager rundergehakt
2 teentjes knoflook
3 stuks sjalotten
1 handje pinda's
3 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
1 stuks rode peper
4 kropjes romeinse sla
10 gram koriander
3 stengels bosui
Bereidingswijze
Pel en snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de rode peper en de bosui in schuine ringen, hak de pinda’s en de koriander grof.
Meng de oestersaus, de sojasaus, de sesamolie en de gembersiroop. Verhit een wokpan en rul het gehakt. Voeg de sjalotten, de knoflook en de rode peper toe. Verwarm 1 minuut en voeg de saus toe. Roer alles goed door en voeg ten slotte de bosui en 3/4e van de koriander toe.
Verwijder de stronk van de kropjes sla en trek de bladeren eruit. Vul de bladeren met het gehaktmengsel en garneer met de pinda’s en de koriander. Tip: Lekker om te serveren met basmati rijst en kroepoek.