Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chinese sla wraps met gehakt

Chinese sla wraps met gehakt

Ingrediënten

  • 500 gram Blonde d'Aquitaine mager rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 stuks sjalotten
  • 1 handje pinda's
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 stuks rode peper
  • 4 kropjes romeinse sla
  • 10 gram koriander
  • 3 stengels bosui
Chinese sla wraps met gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Snijd de rode peper en de bosui in schuine ringen, hak de pinda’s en de koriander grof.
  2. Meng de oestersaus, de sojasaus, de sesamolie en de gembersiroop. Verhit een wokpan en rul het gehakt. Voeg de sjalotten, de knoflook en de rode peper toe. Verwarm 1 minuut en voeg de saus toe. Roer alles goed door en voeg ten slotte de bosui en 3/4e van de koriander toe.
  3. Verwijder de stronk van de kropjes sla en trek de bladeren eruit. Vul de bladeren met het gehaktmengsel en garneer met de pinda’s en de koriander. Tip: Lekker om te serveren met basmati rijst en kroepoek.