
Chipolata’s met gegrilde groentecouscous
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
500 g groene asperges
3 rode uien
1 pak couscous (275 g)
5 el olijfolie
1 el ras el hanouts
2 rode paprika’s, in repen van 2 cm
2 schalen PLUS chipolata varken-rund (à 225 g)
3 el PLUS pittige knoflooksaus
1 limoen, in partjes
Keukenmateriaal: aluminium grillschaal
Bereidingswijze
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukken van 3-4 cm. Snijd de uien in partjes van 1 cm.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng 3 el olijfolie met de ras el hanout. Schep er de asperges, ui en paprika door. Gril de groenten in de grillschaal op de hete barbecue in 5-6 min. beetgaar. Schep ze regelmatig om. Gril ook de chipolataworstjes op de hete barbecue in 5 min. bruin en gaar.
Schep de gegrilde kruidige groenten met de laatste 2 el olijfolie door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de couscous met de chipolata’s over 4 borden. Schep er de knoflooksaus bij. Serveer met de partjes limoen.
Variatietip
Laat de couscous afkoelen tot kamertemperatuur voor de couscoussalade met gegrilde groenten. Liever vega? Neem vegan chipolataworstjes.