Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chipolata’s met kikkererwten en zoete aardappel

Chipolata’s met kikkererwten en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blik PLUS kikkererwten (à 410 g)
  • 2½ eetlepel PLUS zonnebloemolie
  • 2 theelepels PLUS paprikapoeder
  • 1 schaal PLUS chipolata varken rund (à 225 g)
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 400 gram spinazie
Chipolata’s met kikkererwten en zoete aardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Schil 2 zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat 1 blik PLUS kikkererwten (à 410 g) uitlekken. Kook 250 gram PLUS zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2 Steek de barbecue aan. Verhit 2½ eetlepel PLUS zonnebloemolie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes al omscheppend op een halfhoog vuur bruin. Voeg de kikkererwten toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Voeg 2 theelepels PLUS paprikapoeder, peper en zout naar smaak en voeg 150 ml heet water toe en laat de aardappelblokjes op een laag vuur met de deksel op de pan zachtjes gaar stoven.
  3. 3 Bestrijk 1 schaal PLUS chipolata varken rund (à 225 g) met 1 theelepel zonnebloemolie en rooster ze in ca 6 min. op de hete barbecue rondom bruin en gaar. Neem ze van de barbecue en snijd ze schuin middendoor.
  4. 4 Schep 400 gram spinazie door het kikkererwtenmengsel en serveer direct met de rijst en de worstjes.