
Chipolata’s met kikkererwten en zoete aardappel
6 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 zoete aardappelen
1 blik PLUS kikkererwten (à 410 g)
2½ eetlepel PLUS zonnebloemolie
2 theelepels PLUS paprikapoeder
1 schaal PLUS chipolata varken rund (à 225 g)
1 theelepel zonnebloemolie
400 gram spinazie
Bereidingswijze
1 Schil 2 zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat 1 blik PLUS kikkererwten (à 410 g) uitlekken. Kook 250 gram PLUS zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Steek de barbecue aan. Verhit 2½ eetlepel PLUS zonnebloemolie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes al omscheppend op een halfhoog vuur bruin. Voeg de kikkererwten toe en bak ze al omscheppend 5 min. mee. Voeg 2 theelepels PLUS paprikapoeder, peper en zout naar smaak en voeg 150 ml heet water toe en laat de aardappelblokjes op een laag vuur met de deksel op de pan zachtjes gaar stoven.
3 Bestrijk 1 schaal PLUS chipolata varken rund (à 225 g) met 1 theelepel zonnebloemolie en rooster ze in ca 6 min. op de hete barbecue rondom bruin en gaar. Neem ze van de barbecue en snijd ze schuin middendoor.
4 Schep 400 gram spinazie door het kikkererwtenmengsel en serveer direct met de rijst en de worstjes.
Meer recepten in de categorie