Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chipolataworstjes, zuurkool en pompoenpuree

Chipolataworstjes, zuurkool en pompoenpuree

Ingrediënten

  • 1200 gram pompoenen
  • 1 stuk groentebouillon
  • 2 stuks appels
  • 800 gram zuurkool
  • 100 gram rozijnen
  • 2 stuks laurierbladeren
  • 3 takjes verse tijm
  • 8 stuks runderchipolata's
Chipolataworstjes, zuurkool en pompoenpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de pompoenblokjes en de bouillon in een pan en kook 10 minuten. Giet af en bewaar 250 ml van het kookvocht. Pureer de pomoenblokjes tot een puree met behulp van een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree zachter te maken.
  2. Snijd de appels in dunne partjes. Smelt wat boter in een koekenpan. Stoof de zuurkool, appelpartjes, rozijnen, laurierbladeren en tijm ongeveer 10 minuten.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de chipolata worstjes in 4 minuten gaar.
  4. Verdeel de puree, zuurkool-appelmengsel en worstjes over 4 borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 393
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 7