
Chipolataworstjes, zuurkool en pompoenpuree
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1200 gram pompoenen
1 stuk groentebouillon
2 stuks appels
800 gram zuurkool
100 gram rozijnen
2 stuks laurierbladeren
3 takjes verse tijm
8 stuks runderchipolata's
Bereidingswijze
1. Doe de pompoenblokjes en de bouillon in een pan en kook 10 minuten. Giet af en bewaar 250 ml van het kookvocht. Pureer de pomoenblokjes tot een puree met behulp van een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree zachter te maken.
2. Snijd de appels in dunne partjes. Smelt wat boter in een koekenpan. Stoof de zuurkool, appelpartjes, rozijnen, laurierbladeren en tijm ongeveer 10 minuten.
3. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de chipolata worstjes in 4 minuten gaar.
4. Verdeel de puree, zuurkool-appelmengsel en worstjes over 4 borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1652 Kj
Calorieën
393 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
38 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
23 gram