
Choco-ananastaart met viooltjes
Nagerecht
8 pers.
ca. 65 Min
Ingrediënten
plantaardige margarine
350 g gezeefd tarwemeel
1 zakje bakpoeder
1 mespunt zout
1 tl vanillepoeder
300 g rietsuiker
200 ml olijfolie
1 Fairtrade banaan, in stukjes
250 ml kokosmelk
1 Fairtrade ananas, in stukjes
50 g pure chocolade, in kleine stukjes
100 g pure chocolade, in stukjes
20 g kokosrasp en stukjes gedroogde mango
viooltjes of andere eetbare bloemetjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met margarine en bestrooi met meel.
Mix het meel, bakpoeder, zout, vanille en de rietsuiker in een kom en roer goed. Pureer met een staafmixer in een andere kom de olie met de banaan en de kokosmelk.
Meng de droge ingrediënten met de natte. Roer hier de ananasstukjes en stukjes pure chocolade (50 g) door. Mix goed, maar roer niet te lang (het beslag moet dik, stroperig en vooral niet te vloeibaar zijn). Giet het beslag in de vorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Prik met een satéprikker voorzichtig in het midden van de taart. Als die er schoon uit komt, is de taart gaar. Bak anders nog 10 minuten langer. Laat de taart volledig afkoelen en stort deze voorzichtig op een schaal.
Smelt de overige chocolade (100 g) au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en bestrooi met geraspte kokos en stukjes gedroogde mango. Versier met de viooltjes.
Meer recepten in de categorie
Het goede zoet: een feestelijke taart die niet bol staat van de boter en suiker. Je kunt hem prachtig versieren met kokosrasp en stukjes gedroogde mango.