
Choco-cheesecake met bananen
12 pers.
ca. 95 min
Hollands
Ingrediënten
100 g boter + extra om in te vetten
1 rol volkoren San Francisco biscuit (250 gram)
50 g PLUS FeestMoment Pure chocolade eitjes
4 rijpe bananen
5 pakjes MonChou (à 100 gram)
200 g kristalsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
2 el bananenchips (zak, 300 gram)
50 g PLUS FeestMoment Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
1 donut naar keuze
2 PLUS FeestMoment Praliné haasjes
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de biscuit in de keukenmachine fijn. Schenk de gesmolten boter erbij, terwijl de machine draait. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de springvorm en maak het glad.
Hak alleen de 50 gram pure chocolade eitjes fijn. Prak de bananen helemaal glad. Klop de MonChou los met de mixer en klop de bananen erdoor. Klop de suiker en de eieren erdoor. Klop in 5 min. tot een gladde, luchtige massa. Spatel de gehakte chocolade erdoor. Schenk het beslag op de biscuitbodem en bak de cheesecake in ca. 70 min. goudbruin en gaar.
Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zo voorkom je dat de taart gaat scheuren. Laat de afgekoelde cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Neem de cheesecake uit de springvorm. Versier de taart met bananenchips, haasjes, donut(s) en paaseitjes in verschillende maten, smaken en kleuren.
Variatietip!
Versier je taart met hagelslag of chocoladevlokken als je geen chocolade eitjes meer in huis hebt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
8 gram