Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Choco-cheesecake met bananen

Choco-cheesecake met bananen

Ingrediënten

  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 1 rol volkoren San Francisco biscuit (250 gram)
  • 50 g PLUS FeestMoment Pure chocolade eitjes
  • 4 rijpe bananen
  • 5 pakjes MonChou (à 100 gram)
  • 200 g kristalsuiker
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 el bananenchips (zak, 300 gram)
  • 50 g PLUS FeestMoment Gemengde chocolade eitjes (puur, melk, wit)
  • 1 donut naar keuze
  • 2 PLUS FeestMoment Praliné haasjes
  • springvorm Ø 24 cm
  • bakpapier
Choco-cheesecake met bananen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gebak
Recipes/Time Ca. 95 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  2. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Maal de biscuit in de keukenmachine fijn. Schenk de gesmolten boter erbij, terwijl de machine draait. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de springvorm en maak het glad.
  3. Hak alleen de 50 gram pure chocolade eitjes fijn. Prak de bananen helemaal glad. Klop de MonChou los met de mixer en klop de bananen erdoor. Klop de suiker en de eieren erdoor. Klop in 5 min. tot een gladde, luchtige massa. Spatel de gehakte chocolade erdoor. Schenk het beslag op de biscuitbodem en bak de cheesecake in ca. 70 min. goudbruin en gaar.
  4. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen. Zo voorkom je dat de taart gaat scheuren. Laat de afgekoelde cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Neem de cheesecake uit de springvorm. Versier de taart met bananenchips, haasjes, donut(s) en paaseitjes in verschillende maten, smaken en kleuren.

Variatie

Versier je taart met hagelslag of chocoladevlokken als je geen chocolade eitjes meer in huis hebt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 450
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 30 g