
Chocolade-hazelnoten babka
Brunch
4 pers.
ca. 45 min
27.25 voor 4 pers.
Ingrediënten
35 gram Roomboter
1 stuk Ei
100 gram Hazelnoten
1 theelepel Kaneel
480 gram Croissantdeeg
250 gram Nutella
100 gram Hagelslag puur
Bereidingswijze
1. Benodigdheden: cakeblik
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een cakeblik in met de boter. Kluts het ei los met een paar druppels water en zet apart. Hak de hazelnoten fijn en meng met de kaneel.
3. Rol het croissantdeeg uit en snijd van elke portie 3 rechthoekige vlakken. Gebruik hiervoor de stippellijntjes die recht naar beneden lopen. Snijd het deeg niet diagonaal door, zoals je bij normale croissantjes zou doen.
4. Leg van elke portie de drie vlakken achter elkaar en zorg dat de korte zijdes elkaar steeds een centimeter overlappen. Duw met je vingers goed op elkaar en zorg dat de lange kant voor je ligt. Leg nu ook de lange zijdes van de twee porties een centimeter over elkaar en duw wederom met je vingers op elkaar.
5. Rol het deeg met een deegroller naar de zijkanten uit, zodat de rechthoek iets langer wordt. Besmeer het deeg met de Nutella. Verdeel de hazelnoten en hagelslag erover, maar houd aan de onder- en bovenkant ongeveer een centimeter vrij. Rol voorzichtig het deeg van onder naar boven op zodat je een lange sliert krijgt.
6. Snijd de rol deeg met een scherp mes in de lengte doormidden. Leg de open snijkanten naar boven en maak de bovenkantjes een beetje aan elkaar vast. Draai de strengen nu voorzichtig om elkaar heen als een vlecht met twee slierten. Zorg dat de open kanten omhoog blijven liggen. Duw de zijkanten iets naar het midden, totdat de vlecht in het bakblik past.
7. Leg het deeg met de open kanten naar boven in het bakblik. Bestrijk met het geklutste ei bak de vlecht in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de vlecht iets afkoelen in de vorm en serveer vervolgens op een schaal of plank.
Meer recepten in de categorie