
Chocolade-hazelnotentiramisu
dessert
4 pers.
ca. 120 min
17.27 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Slagroom
2 eetlepel Suiker
200 gram Mascarpone
170 gram Chocolade met hazelnoten
175 gram Lange vingers
100 ml Espresso
2 eetlepel Cacaopoeder
Bereidingswijze
1. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de mascarpone los en spatel de slagroom er in drie delen door. Hak de chocolade fijn.
2. Haal de helft van de lange vingers stuk voor stuk door de koffie en verdeel over een ovenschaal, kleine schaaltjes of glaasjes. Verdeel hierover de helft van het roommengsel en de chocolade.
3. Herhaal stap 2 met de resterende lange vingers en het roommengsel.
4. Zeef de cacao boven de tiramisu en laat de tiramisu ten minste 2 uur, maar liever 4 uur, afgedekt opstijven in de koelkast.
Meer recepten in de categorie