Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-karamel cupcakes

Chocolade-karamel cupcakes

Ingrediënten

  • 4 repen Twix
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 stuks eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 100 gram crème fraîche
  • 200 gram mascarpone
  • 150 ml halfvolle melk
  • 100 gram suiker
Chocolade-karamel cupcakes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Mix de melk samen met de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag.
  3. 3. Hak de chocoladereep grof en meng door het beslag.
  4. 4. Halveer de Twix. Vul de cupcake vormpjes met een kleine schep beslag, druk er een halve Twix in en verdeel het overige beslag over de vormpjes. Plaats de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en bak goudbruin.
  5. 5. Mix de crème fraîche, de mascarpone en het vanille-aroma door elkaar tot een luchtig mengsel.
  6. 6. Spuit een mooie toef crème op de cupcakes en decoreer met de overige Twix.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1318
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 112 g
  • waarvan suikers 55
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 24
  • Vezels 2