
Chocolade-karamel cupcakes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 repen Twix
100 gram pure chocolade
2 stuks eieren
2 theelepels bakpoeder
300 gram bloem
2 theelepels vanillearoma
100 gram crème fraîche
200 gram mascarpone
150 ml halfvolle melk
100 gram suiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de melk samen met de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix tot een egaal beslag.
3. Hak de chocoladereep grof en meng door het beslag.
4. Halveer de Twix. Vul de cupcake vormpjes met een kleine schep beslag, druk er een halve Twix in en verdeel het overige beslag over de vormpjes. Plaats de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en bak goudbruin.
5. Mix de crème fraîche, de mascarpone en het vanille-aroma door elkaar tot een luchtig mengsel.
6. Spuit een mooie toef crème op de cupcakes en decoreer met de overige Twix.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3486 Kj
Calorieën
1318 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
24 gram
Koolhydraten
112 gram
Waarvan suikers
55 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie