
Chocolade kruidnoten cheesecake
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
500 gram vanillekwark
200 gram kruidnoten
70 gram chocolade kruidnoten
250 ml slagroom
1 eetlepel kaneel
75 gram roomboter
10 blaadjes Gelatine
50 gram witte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Verkruimel de kruidnoten, smelt de roomboter in een steelpan en meng door elkaar.
2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het kruidnoten-botermengsel over de bodem.. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
3. Laat de gelatine weken in een kom met koud water. Verhit een eetlepel water in een steelpan, knijp de gelatine blaadjes uit, doe in de pan en verwarm.
4. Meng de kwark, de suiker en de kaneel. Klop vervolgens de slagroom stijf en spatel door het kwarkmengsel. Voeg de gelatine toe en roer goed door.
5. Hak de helft van de chocolade kruidnoten grof en spatel door het kwarkmengsel. Giet vervolgens op de bodem en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
6. Snijd de chocolade kruidnoten cheesecake in stukken en serveer. Garneer met de overige chocolade kruidnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1698 Kj
Calorieën
401 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
48 gram
Waarvan suikers
32 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
8 gram
Meer recepten in de categorie