Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade kruidnoten cheesecake

Chocolade kruidnoten cheesecake

Ingrediënten

  • 500 gram vanillekwark
  • 200 gram kruidnoten
  • 70 gram chocolade kruidnoten
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel kaneel
  • 75 gram roomboter
  • 10 blaadjes Gelatine
  • 50 gram witte basterdsuiker
Chocolade kruidnoten cheesecake product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de kruidnoten, smelt de roomboter in een steelpan en meng door elkaar.
  2. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het kruidnoten-botermengsel over de bodem.. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
  3. Laat de gelatine weken in een kom met koud water. Verhit een eetlepel water in een steelpan, knijp de gelatine blaadjes uit, doe in de pan en verwarm.
  4. Meng de kwark, de suiker en de kaneel. Klop vervolgens de slagroom stijf en spatel door het kwarkmengsel. Voeg de gelatine toe en roer goed door.
  5. Hak de helft van de chocolade kruidnoten grof en spatel door het kwarkmengsel. Giet vervolgens op de bodem en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de chocolade kruidnoten cheesecake in stukken en serveer. Garneer met de overige chocolade kruidnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 401
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 48 g
  • waarvan suikers 32
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 1