
Chocolade-sinaasappelbrownies met walnoten
dessert
8 pers.
ca. 60 min
22.82 voor 8 pers.
Ingrediënten
200 gram Chocolade met sinaasappel
200 gram (Plantaardige) roomboter
4 stuks Eieren
100 gram Kristalsuiker
100 gram Donkere basterdsuiker
100 gram Tarwemeel
1 theelepel Bakpoeder
150 gram Walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de chocolade in stukjes en de boter in blokjes. Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg dat het water de kom niet raakt en roer het mengsel regelmatig door met een siliconen spatel of pollepel.
2. Haal zodra de chocolade gesmolten is de kom van het vuur en zet apart. Klop ondertussen de eieren met de twee soorten suiker luchtig met een mixer. Roer voorzichtig de bloem, bakpoeder en een snuf zout er doorheen. Roer tot slot het chocolademengsel erdoor tot een glad beslag.
3. Hak de walnoten grof en meng de helft door het beslag. Giet het browniebeslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel er de resterende walnoten over en bak de brownie 40 minuten in de oven of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat ten minste een half uur in de vorm afkoelen en snijd in gelijke stukken.
Meer recepten in de categorie