
Chocolade-walnotencake met witte chocoladestrepen
12 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur
200 g suiker
4 eieren
175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
75 g cacaopoeder
75 g walnoten, grofgehakt
75 g witte chocolade, in blokjes
1/2 tl gemalen kaneel EXTRA keukenmachine of mixer
cakevorm ø 25 cm, ingevet
taartrooster
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop in de keukenmachineof met de mixer de boter met de suiker tot een romige witte crème.
Klop er een voor een de eieren door. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Meng het bakmeel met het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel. Klop tot een glad beslag. Spatel de noten door het chocoladebeslag.
Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar. Laat de cake circa 10 minuten in de vorm afkoelen.
Stort de cake en laat op een rooster verder helemaal afkoelen. Smelt ondertussen in een hittebestendige kom boven een pan heet water (au bain-marie) de chocolade. Laat de chocolade boven de cake op en neer van een lepel lopen zodat mooie strepen ontstaan. Bestrooi met de kaneel. Laat de witte chocolade weer afkoelen en hard worden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
32 gram
Eiwitten
6 gram