Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolade-walnotencake met witte chocoladestrepen

Chocolade-walnotencake met witte chocoladestrepen

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 75 g cacaopoeder
  • 75 g walnoten, grofgehakt
  • 75 g witte chocolade, in blokjes
  • 1/2 tl gemalen kaneel EXTRA keukenmachine of mixer
  • cakevorm ø 25 cm, ingevet
  • taartrooster
Chocolade-walnotencake met witte chocoladestrepen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Klop in de keukenmachineof met de mixer de boter met de suiker tot een romige witte crème.
  2. Klop er een voor een de eieren door. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
  3. Meng het bakmeel met het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel. Klop tot een glad beslag. Spatel de noten door het chocoladebeslag.
  4. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 65-70 minuten gaar. Laat de cake circa 10 minuten in de vorm afkoelen.
  5. Stort de cake en laat op een rooster verder helemaal afkoelen. Smelt ondertussen in een hittebestendige kom boven een pan heet water (au bain-marie) de chocolade. Laat de chocolade boven de cake op en neer van een lepel lopen zodat mooie strepen ontstaan. Bestrooi met de kaneel. Laat de witte chocolade weer afkoelen en hard worden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 365
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 23 g