
Chocoladebrood met hazelnoten en witte chocolade
8 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
40 g boter, gesmolten + extra voor invetten
110 g hazelnoten (Dr. Oetker, zak 55 g)
2 blikken super croissants (à 340 g)
200 g chocopasta melk (PLUS Fairtrade, pot 400 gram)
100 g witte chocolade
bakpapier
cakevorm 20 x 10 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Hak de hazelnoten grof.
Rol de deegrollen uit, bestrijk in de lengte voor de helft met chocopasta en bestrooi met hazelnoten. Vouw het deeg dubbel over de pasta en noten. Je hebt nu 2 gevulde, lange repen deeg van 15 x 35 m. Vouw elke reep zigzaggend 2 keer op, bestrijk tussendoor met chocoladepasta en bestrooi met noten. Je hebt nu 2 deegpakketjes van 15 x 12 cm. Leg de pakketjes naast elkaar in de vorm, met de open kant (daar waar de meeste vulling te zien is) naar boven. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter en bak het chocoladebrood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.
Smelt de chocolade au bain marie en zigzag over het brood. Serveer lauwwarm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
43 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
10 gram