Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladebrood met hazelnoten en witte chocolade

Chocoladebrood met hazelnoten en witte chocolade

Ingrediënten

  • 40 g boter, gesmolten + extra voor invetten
  • 110 g hazelnoten (Dr. Oetker, zak 55 g)
  • 2 blikken super croissants (à 340 g)
  • 200 g chocopasta melk (PLUS Fairtrade, pot 400 gram)
  • 100 g witte chocolade
  • bakpapier
  • cakevorm 20 x 10 cm
Chocoladebrood met hazelnoten en witte chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier. Hak de hazelnoten grof.
  2. Rol de deegrollen uit, bestrijk in de lengte voor de helft met chocopasta en bestrooi met hazelnoten. Vouw het deeg dubbel over de pasta en noten. Je hebt nu 2 gevulde, lange repen deeg van 15 x 35 m. Vouw elke reep zigzaggend 2 keer op, bestrijk tussendoor met chocoladepasta en bestrooi met noten. Je hebt nu 2 deegpakketjes van 15 x 12 cm. Leg de pakketjes naast elkaar in de vorm, met de open kant (daar waar de meeste vulling te zien is) naar boven. Bestrijk de bovenkant met de gesmolten boter en bak het chocoladebrood in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen op een rooster.
  3. Smelt de chocolade au bain marie en zigzag over het brood. Serveer lauwwarm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 635
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 51 g
  • Vet 43 g