
Chocoladekruidcake met peren, dadels en walnoten
Nagerecht
10 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
5 peren
200 gram boter
200 gram bruine suiker
4 eieren
50 milliliter melk
200 gram bloem
10 gram bakpoeder
40 gram cacaopoeder
1 theelepel koekkruiden
125 gram dadels
100 gram walnoten
1 flesje karamelsaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Schil 3 peren en snijd ze in blokjes van 2x2 cm.
2. Klop de boter met de suiker luchtig. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de melk erdoor. Zeef de bloem.
3. Spatel de bloem, het bakpoeder, cacaopoeder en de koekkruiden erdoor. Schep de perenblokjes, grof gehakte dadels en tweederde van de grof gehakte walnoten door het beslag.
4. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Strijk de bovenkant glad.
5. Snijd de overige 2 peren in plakjes en leg deze in een cirkel op het beslag. Bestrooi met de rest van de walnoten en bak de cake circa 1,5 uur in het midden van de oven.
6. Controleer met een satéprikker of deze er schoon uitkomt en het gebak gaar is. Laat de cake buiten de oven circa 5 minuten afkoelen en neem daarna uit de vorm. Besprenkel de chocoladekruidcake met strepen karamel- of chocoladesaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
59 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie