
Maak je eigen letter mooi!
ca. 40 min
Ingrediënten
Chocoladeletters (in verschillende maten, kleuren, letters)
125 g witte chocolade Fairtrade (Plus)
125 g pure chocolade Fairtrade (Plus)
125 g melk chocolade Fairtrade (Plus)
250 g strooigoed (zoals kruidnoten, hartjes, schuimpjes etc.) en andere toppings naar keuze
Bereidingswijze
Zet alle toppings klaar die je op je chocoladeletter wilt gebruiken, zoals kruidnoten, hartjes, schuimpjes, nootjes, gedroogd fruit, hagelslag, of andere versieringen. Zorg dat deze toppings binnen handbereik staan, want de chocolade stolt snel en toppings hechten het beste als de chocolade nog vloeibaar is.
Hak de chocoladerepen in kleine stukjes en doe de stukjes in een vuurvaste kom die je in een pan kunt hangen zonder dat de kom het water raakt. Schenk een laag water in de pan en breng deze aan de kook. Hang de kom in de pan en laat de chocolade al roerend smelten. Zorg ervoor dat er geen vocht bij de chocolade komt om klontjes te voorkomen. Haal de kom voorzichtig uit de pan zodra de chocolade helemaal gesmolten is.
Bestrijk de delen waar je de toppings wilt plakken met een beetje gesmolten chocolade. Gebruik hiervoor een klein lepeltje of kwastje voor precisie.
Plaats de toppings direct op de besmeerde chocolade en druk licht aan zodat ze goed vastzitten. Herhaal dit totdat je letter volledig versierd is. Laat de chocoladeletter nu uitharden, en hij is klaar om te serveren of in te pakken als cadeau.
Meer recepten in de categorie