
Chocoladelolly's
16 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
200 g pure chocolade 72% Fairtrade
50 g witte chocolade Fairtrade
2 el pistachenoten 2-3 el zachte zilveren parels (Dr. Oetker)
2 el gedroogde cranberries
Ca. 16 satéprikkers
Bakpapier
Bereidingswijze
Hak de pure en witte chocolade grof. Smelt ze in aparte pannen au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep met een theelepel cirkels van pure chocolade van ca. 6 cm op het papier. Leg in elke cirkel een satéprikker. Schep er eventueel nog een beetje chocolade op, om te zorgen dat ie goed vastzit.
Zig zag de witte chocolade er met een vork over. Of doe het met een cornetje, dan kun je extra mooie patronen maken. Hak de pistachenoten grof. Bestrooi met de noten, parels en cranberries. Laat in de koelkast in ca. 30 min. hard worden.
Variatietip!
Vouw een cornetje van bakpapier. Kijk op YouTube hoe dat moet. Dat is heel handig om de lollies maar ook om koekjes of een taart te versieren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
107 gram
Eiwitten
1 gram