Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladelolly's

Chocoladelolly's

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade 72% Fairtrade
  • 50 g witte chocolade Fairtrade
  • 2 el pistachenoten 2-3 el zachte zilveren parels (Dr. Oetker)
  • 2 el gedroogde cranberries
  • Ca. 16 satéprikkers
  • Bakpapier
Chocoladelolly's product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 16 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de pure en witte chocolade grof. Smelt ze in aparte pannen au bain-marie. Leg een stuk bakpapier op een snijplank en schep met een theelepel cirkels van pure chocolade van ca. 6 cm op het papier. Leg in elke cirkel een satéprikker. Schep er eventueel nog een beetje chocolade op, om te zorgen dat ie goed vastzit.
  2. Zig zag de witte chocolade er met een vork over. Of doe het met een cornetje, dan kun je extra mooie patronen maken. Hak de pistachenoten grof. Bestrooi met de noten, parels en cranberries. Laat in de koelkast in ca. 30 min. hard worden.

Variatie

Vouw een cornetje van bakpapier. Kijk op YouTube hoe dat moet. Dat is heel handig om de lollies maar ook om koekjes of een taart te versieren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 450
  • Eiwit 1 g
  • Koolhydraten 107 g
  • Vet 6 g