
Chocolademousse met pinda-karamel krokantjes
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
160 gram cake
400 gram chocolademousse
1 handje pinda's
200 gram suiker
Bereidingswijze
+ 4 glaasjes
1. Verkruimel de cakejes en hak de pinda's grof.
2. Verwarm de suiker in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en laat de suiker karamelliseren. Roer pas met een houten lepel door op het moment dat de suiker opgelost is en bruin en helder wordt. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en schenk de karamelsaus erover. Laat uitharden en breek in stukken.
3. Vul de glazen met de verkruimelde cakejes, verdeel de mousse erover en garneer met de pinda-karamel krokantjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2051 Kj
Calorieën
490 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
73 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie