
Chocolademousse met rode bessen en koekcrumble
dessert
4 pers.
ca. 15 min
12.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Pure chocolade
200 ml Slagroom
100 gram Roomkaas
2 stuks Pindakoek
150 gram Rode bessen
Bereidingswijze
1. Hak de chocolade grof en smelt samen met 50 ml van de slagroom in een kom boven een pan met warm water (au bain-marie). Roer goed en laat iets afkoelen. Klop ondertussen de resterende slagroom met 2 eetlepels suiker luchtig en roer de roomkaas los.
2. Meng de chocolade door de roomkaas. Spatel voorzichtig een derde van de slagroom door de roomkaas en spatel vervolgens voorzichtig het roomkaasmengsel door de resterende geklopte slagroom. Verdeel over 4 glaasjes of bakjes en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
3. Hak vlak voor het serveren de pindakoeken grof. Serveer de chocolademousse met de rode bessen en koekcrumble.
Meer recepten in de categorie