
Chocolademousse van pure&witte choco met passievrucht
4 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
100 g pure chocolade, fijngehakt
100 g witte chocolade, fijngehakt
200 ml slagroom
2 eieren, gesplitst
25 g suiker
5 passievruchten
EXTRA 4 mengkommen, 4 mooie glazen
Bereidingswijze
Laat beide chocolades apart in een steelpan met elk 3 eetlepels slagroom op lage stand langzaam en al roerende smelten. Neem direct van het vuur.
Klop de rest van de room stijf en zet koud weg.
Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
Klop in een andere kom de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker. Verdeel de geklopte eierdooiers over 2 kommen.
Spatel de gesmolten chocolades eerst elk door een kom met de geklopte eierdooiers en spatel dan door elk mengsel een halve hoeveelheid slagroom. Spatel als laatste rustig door elk mengsel een halve hoeveelheid eiwit.
Schep afwisselend laagjes bruine en witte chocolademousse in 4 mooie glazen en zet afgedekt minimaal een uur in de koelkast.
Snijd intussen de passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Schep dit vlak voor het serveren bovenop de chocolademousse.
Variatietip!
Let op: Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
520 kcal
Vetten
37 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
9 gram