1. Home/
  2. Recepten/
  3. Chocolademousse van pure&witte choco met passievrucht

Chocolademousse van pure&witte choco met passievrucht

Chocolademousse van pure&witte choco met passievrucht product foto
  • Ingredienten:

  • 100 g pure chocolade, fijngehakt
  • 100 g witte chocolade, fijngehakt
  • 200 ml slagroom
  • 2 eieren, gesplitst
  • 25 g suiker
  • 5 passievruchten
  • EXTRA 4 mengkommen, 4 mooie glazen
Bereiden
Laat beide chocolades apart in een steelpan met elk 3 eetlepels slagroom op lage stand langzaam en al roerende smelten. Neem direct van het vuur.
Klop de rest van de room stijf en zet koud weg.
Klop in een brandschone kom de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
Klop in een andere kom de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker. Verdeel de geklopte eierdooiers over 2 kommen.
Spatel de gesmolten chocolades eerst elk door een kom met de geklopte eierdooiers en spatel dan door elk mengsel een halve hoeveelheid slagroom. Spatel als laatste rustig door elk mengsel een halve hoeveelheid eiwit.
Schep afwisselend laagjes bruine en witte chocolademousse in 4 mooie glazen en zet afgedekt minimaal een uur in de koelkast.
Snijd intussen de passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit. Schep dit vlak voor het serveren bovenop de chocolademousse.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 37 g
  • Kcal
  • 520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie