
Chocoladetaartjes met banaan en toffee
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
200 ml gecondenseerde melk
250 gram chocoladebiscuits
70 gram pure chocolade
2 stuks bananen
140 gram roomboter
70 gram donkere basterdsuiker
1 eetlepel stroop
Bereidingswijze
Let op: voor dit recept heb je 4 taartvormpjes (∅ 10 cm) met losse bodems nodig.
1. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of met een staafmixer. Smelt 70 gram boter in een steelpan, voeg de koekkruimels toe en meng goed. Vet de taartvormpjes in met een klein beetje boter, verdeel het bodemmengsel in 4 porties en bekleed hiermee de taartvormpjes. Zorg ervoor dat de bodempjes een rechtopstaand randje van circa 1-2 cm hebben. Laat deze 20 minuten opstijven in de koelkast.
2. Verwarm ondertussen al roerende de suiker met de overgebleven boter tot de boter volledig gesmolten is. Voeg de gecondenseerde melk toe en verwarm nog 5 minuten op laag vuur mee. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade en de stroop toe en roer goed. Vul de taartvormpjes met het toffee-mengsel en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat de taartjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
3. Pel en snijd vlak voor server de bananen in plakjes en bedek hiermee de taartjes.
4. Verdeel de taartjes over schoteltjes.
Tip: extra lekker met een paar korrels grof gemalen zeezout.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2739 Kj
Calorieën
654 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
47 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie