Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocoladetaartjes met banaan en toffee

Chocoladetaartjes met banaan en toffee

Ingrediënten

  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 250 gram chocoladebiscuits
  • 70 gram pure chocolade
  • 2 stuks bananen
  • 140 gram roomboter
  • 70 gram donkere basterdsuiker
  • 1 eetlepel stroop
Chocoladetaartjes met banaan en toffee product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je 4 taartvormpjes (∅ 10 cm) met losse bodems nodig.
  2. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of met een staafmixer. Smelt 70 gram boter in een steelpan, voeg de koekkruimels toe en meng goed. Vet de taartvormpjes in met een klein beetje boter, verdeel het bodemmengsel in 4 porties en bekleed hiermee de taartvormpjes. Zorg ervoor dat de bodempjes een rechtopstaand randje van circa 1-2 cm hebben. Laat deze 20 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen al roerende de suiker met de overgebleven boter tot de boter volledig gesmolten is. Voeg de gecondenseerde melk toe en verwarm nog 5 minuten op laag vuur mee. Neem de pan van het vuur, voeg de chocolade en de stroop toe en roer goed. Vul de taartvormpjes met het toffee-mengsel en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Laat de taartjes minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Pel en snijd vlak voor server de bananen in plakjes en bedek hiermee de taartjes.
  5. Verdeel de taartjes over schoteltjes.
  6. Tip: extra lekker met een paar korrels grof gemalen zeezout.

    Voedingswaarde

  • Kcal 654
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 47
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 22
  • Vezels 1