
Chocorol met advocaatroom
8 pers.
ca. 110 min
Ingrediënten
5 eieren
1 mespunt zout
100 g fijne kristalsuiker
90 g bloem
1 el maïzena
5 el cacaopoeder
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
200 ml advocaat (Zwarte Kip)
150 g extra pure chocolade 72% (Fairtrade)
1 el poedersuiker
ca. 10 dragee-eitjes pastel (Fairtrade, PLUS FeestMoment)
Benodigdheden: bakplaat met opstaande rand ca. 26 x 35 cm, bakpapier, mixer
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Klop in een brandschone kom met de mixer de eiwitten stijf met het zout. Voeg dan lepel voor lepel de 100 gram suiker toe. Klop door tot het glanst. Klop met de mixer op de laagste stand kort de eidooiers erdoor. Zeef de bloem, maïzena en 3 eetlepels cacaopoeder erboven en spatel er kort door.
2 Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak het biscuit in ca. 8 min. gaar. De bovenkant is iets krokant.
3 Leg een schone keukendoek op je werkblad en bestrooi met een zeefje licht met 2 eetlepels cacaopoeder. Stort de biscuit erop en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Rol de cake met de keukendoek samen op en laat 15 min. opgerold afkoelen. Rol uit en laat verder afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de klopfix en mix kort de advocaat erdoor.
4 Hak de chocolade grof en smelt au bain-Marie. Bestrijk de binnenkant van de cake met de chocolade, maar houd ca. 3 eetlepels achter voor garnering. Laat iets stollen en verdeel de advocaatroom erover, maar laat rondom een rand van 2 cm vrij en houd 4 eetlepels room achter. Rol de cake weer op en leg op een schaal. Bestuif licht met poedersuiker, verdeel de achtergehouden room erover en zigzag de rest van de chocolade erover. Versier met paaseitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
464 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
9 gram