
Chow mein met Oosterse roerbakgroenten en kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
24.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Sperziebonen
250 gram Wok noedels
600 gram Kipfilet
400 gram Roerbakgroenten kool taugé
35 gram Bamikruiden
4 eetlepel Ketjap manis
3 stuks Bosui
3 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Maak de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Breng een pan met water aan de kook, halveer de sperziebonen en kook ze 3-5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet de sperziebonen af en laat goed uitlekken.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm een grote wok met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Bak de kipfiletblokjes aan alle kanten goudbruin en voeg de roerbakgroenten, sperziebonen en noedels toe. Bak nog een paar minuten mee en draai het vuur naar middelhoog.
3. Voeg de maaltijdmix samen met 100 ml water en de ketjap toe aan de roerbakgroenten. Bak nog een paar minuten en snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Verdeel de chow mein over vier borden en garneer met de bosui en sesamzaadjes.
Meer recepten in de categorie