Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip

Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip

Ingrediënten

  • 5 eetl. olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 citroenschil
  • 2 eetl. suiker
  • 150 g bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • poedersuiker
  • voor de chocolademelk:
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 l volle melk (Melkan)
  • 1 eetl. maïzena
  • 25 ml water of melk
  • spuitzak met kartelrand
Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Breng de olijfolie met water, citroenschil en suiker in een pan aan de kook. Zet de warmtebron laag en voeg de bloem al roerend in een keer toe. Haal de pan van de warmtebron en voeg vervolgens de losgeklopte eieren beetje bij beetje aan het deeg toe.

Bereidingswijze

  1. Schep het deeg in de spuitzak en spuit het voorzichtig in de frituurolie (180 °C). Bak de churros om en om goudgeel gedurende 4/5 minuten. Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Verwarm als laatste de chocolade in de pan op een lage warmtebron. Voeg de melk, maïzena en water toe om te binden. Roer het geheel goed door en haal het van de warmtebron af (let op dat het niet kookt). Schenk de chocodip in een brede kom en doop hier de churro’s in.

    Voedingswaarde

  • Kcal 935
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 73 g
  • Vet 61 g