
Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip
4 pers.
ca. 20 min
Spaans
Ingrediënten
5 eetl. olijfolie
150 ml water
1 citroenschil
2 eetl. suiker
150 g bloem
4 eieren, losgeklopt
poedersuiker
voor de chocolademelk:
200 g pure chocolade, in stukjes
1 l volle melk (Melkan)
1 eetl. maïzena
25 ml water of melk
spuitzak met kartelrand
Bereidingswijze
Schep het deeg in de spuitzak en spuit het voorzichtig in de frituurolie (180 °C). Bak de churros om en om goudgeel gedurende 4/5 minuten. Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Verwarm als laatste de chocolade in de pan op een lage warmtebron. Voeg de melk, maïzena en water toe om te binden. Roer het geheel goed door en haal het van de warmtebron af (let op dat het niet kookt). Schenk de chocodip in een brede kom en doop hier de churro’s in.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
935 kcal
Vetten
61 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie