Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip

Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip

Churros (gefrituurde deeg-stengels) met chocoladedip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 citroenschil
  • 2 eetl. suiker
  • 150 g bloem
  • 4 eieren, losgeklopt
  • poedersuiker
  • voor de chocolademelk:
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 1 l volle melk (Melkan)
  • 1 eetl. maïzena
  • 25 ml water of melk
  • spuitzak met kartelrand
Voorbereiden
Breng de olijfolie met water, citroenschil en suiker in een pan aan de kook. Zet de warmtebron laag en voeg de bloem al roerend in een keer toe. Haal de pan van de warmtebron en voeg vervolgens de losgeklopte eieren beetje bij beetje aan het deeg toe.
Bereiden
Schep het deeg in de spuitzak en spuit het voorzichtig in de frituurolie (180 °C). Bak de churros om en om goudgeel gedurende 4/5 minuten. Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Verwarm als laatste de chocolade in de pan op een lage warmtebron. Voeg de melk, maïzena en water toe om te binden. Roer het geheel goed door en haal het van de warmtebron af (let op dat het niet kookt). Schenk de chocodip in een brede kom en doop hier de churro’s in.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
73 g
vet
61 g
Kcal
935