
Ciabatta’s met krokante kip en barbecuesaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
20.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Venkel
1 stuk Courgette
1 Plant Koriander
75 gram Krulsla melange
1 stuk Citroen
400 gram Gepaneerde kipfilethaasjes
4 stuks Mini ciabatta
2 stuks Avocado
8 eetlepel Barbecuesaus
Bereidingswijze
1. Snijd de harde kern uit de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakjes. Snijd de uiteindes van de courgette en rasp op een grove rasp. Haal de blaadjes van de koriander los en hak grof. Meng de krulsla met de venkel, courgette, koriander en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet apart.
2. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipfilethaasjes goudbruin en krokant in ongeveer 10 minuten. Halveer de ciabatta’s in de lengte.
3. Verwijder de pit en schil van de avocado’s. Prak het vruchtvlees en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Besmeer de onderkantjes van de ciabatta’s met de avocadopuree. Beleg met de salade en kipfilethaasjes, en top met de barbecuesaus. Serveer met eventueel de rest van de salade.
Meer recepten in de categorie