
Ciabatta's vitello tonato met maïssoep
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks ciabattabroodjes
8 eetlepels tonijnsalade
450 gram maïskorrels
100 gram rosbief
2 stuks uien
1 theelepel kerriepoeder
400 ml kokosmelk
2 stuks kippenbouillon
3 takjes platte peterselie
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de uien.
2. Verhit een grote pan of soeppan met een scheutje olie en fruit de ui in 3-4 minuten glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg tot slot 600 ml water, de kokosmelk en 325 gram maïs toe en verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
3. Snijd ondertussen de ciabatta’s open en beleg ze met de tonijnsalade, de rosbief en een handje rucola.
4. Trek de baadjes peterselie van de takjes.
5. Pureer vervolgens de maïssoep met een staafmixer glad. Voeg de overige maïs toe en warm nog 2 minuten mee. Voeg op het laatste moment de peterselie toe.
6. Verdeel de soep over de borden en serveer met de ciabatta’s.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2636 Kj
Calorieën
631 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
19 gram